Barakallahulahum & Asif Jiddan

Paan & Sa'adah with my sister and me

the only wedding yg Allah takdirkan blh pergi. the story: biasanya open house buat raya ke-3, tp tahun ni buat raya ke-2 sbb raya ke-3 wedding adik kakak ipar + family reunion diorg kt pasir mas (certainly not coincidental huh? Allah’s hand of fate sure works wonder). so alang2 dh ke sana, singgah majlis ni, tp sampai lmbt (nk dekat maghrib dh time tu. sorry) sbb perjalann yg biasa amik masa sejam tu jd 3 jam haritu sbb jam teruk. moga Allah membalas usaha kita utk memenuhi jemputan saudara kita

pertama sekali nk ucapkan “barakallahulakuma wabaraka ‘alaikuma wajama’a bainakuma fikhair” kepada setiap pasangan yg. telah melangsungkan perkahwinan dan akan berkahwin tahun ini.

kedua, nak minta maaf bebanyak kpd mereka sbb tak dpt nk hadir semua walimah kecuali satu (tu pun lambat sampai, sorry jugak) especially fadel & atun, miji & fairuz dan atif & suhaili yg betul2 ana nk pegi tapi nampaknya takde rezeki (talk about “manusia merancang, Allah juga ada perancangan dan perancangan Allahlah yg paling baik dan paling cantik”). harap blh memahami (yeah, i know it’s absurd to ask for understanding without offering much explanation, but i guess that’s what real friends do, isn’t it? i mean the understanding part, not the asking part)

mula2 mindset “kalau aku ditakdirkan kawen nnti, mesti nk ramai member2 dan org2 yg kita kenal dtg kongsi kegembiraan” ni la motivasi utk cuba menghadirkn diri ke majlis perkahwinn member2, tp sapa tau rupanya tak semudah yg disangka, ada byk faktor lain yg mempengaruhi, in the end dlm byk2 majlis, satu je dpt pegi, tu pon asalnya ingat ke tak dpt pegi, tp takdir Allah blh pegi plak. so pasni kalau ana diberi kesempatan utk menikah, kalau tak ramai org dpt datang utk majlis tu, sesungguhnya ana seorang yg memahami ( sounds lame but i hope the meaning is clear)

yg lemah tiada daya (hmm.. i think i have heard this one before)

muhammad

wallahua’alam

2 Responses so far »

  1. 1

    mika said,

    yg pntg time ana enta kene g mad..hak2


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: